9 sept. 2021 lezing composteren

Lezing ‘Composteren is vooruitzien’ door Marc Siepman

Op donderdag 9 september2021, van 19.30-21.30 uur, geeft Marc Siepman de lezing Composteren is vooruitzien in wijkcentrum De Kempenaer in Heerenveen. Siepman geeft sinds 2013 door heel Nederland en Vlaanderen gratis cursussen over de bodem. Hij vertaalde twee boeken over de bodem: Het Bodemvoedselweb (2014) en Bodem in Balans (2015).

Eigenlijk is composteren heel makkelijk, want het bodemleven doet het meeste werk. Toch is er heel wat over te vertellen. Want hoe zit het ook alweer met de koolstof-stikstofhouding? Wat is nou groen en wat is nou bruin? Is hete compost beter dan koude compost? Hoe maak je wormencompost? Wat mag er wel en wat mag er niet op de composthoop? Wat moet je doen als het misgaat? Zijn er nog andere mogelijkheden naast composteren? Allemaal vragen waarop het antwoord tijdens deze lezing aan bod komt. Ook kom je te weten waarom composteren vooruitzien is. Gedurende de lezing is er ruimte om vragen te stellen.
Wanneer: donderdag 9 september 2021
Tijd: van 19.30-21.30 uur
Locatie: wijkcentrum De Kempenaer, Dr. Wumkuslaan 4 in Heerenveen
Kosten: € 2,50 p.p.
Aanmelden: neldeboer100@outlook.com of 06- 46744372