Nieuwe wijkagent voor Heerenveen midden en centrum

Heerenveen midden en centrum  heeft een nieuwe wijkagent . Yvonne de Jong houdt toezicht op dit gebied en werkt eraan om deze wijk veilig en leefbaar te houden.

Yvonne de Jong heeft veel zin om in dit gebied haar  werkzaamheden als wijkagent uit te voeren. Yvonne vertelt: “Sinds 2008 ben ik werkzaam bij de politie. Sinds 2012 ben ik werkzaam in Heerenveen. Ik heb altijd als politie op straat gewerkt. Vanaf 20217 was ik wijkagent van de buitendorpen.  Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en Johannes Bron stopt als wijkagent Heerenveen midden en centrum. Heerenveen midden zal ik alleen gaan doen en samen met Jan Graafstra ben ik de wijkagent van Heerenveen centrum. Als wijkagent ben ik in de wijk te vinden. lk wil graag aanspreekbaar zijn voor de mensen, want  zij weten als geen ander  wat er speelt en leeft in hun wijk. Zij zijn de ogen en oren van de politie.”

“Buurtbewoners kunnen met structurele problemen en wijk gerelateerde vragen bij mij terecht. Ik voer mijn werkzaamheden uit vanaf het team Zuidoost-Fryslân, locatie Heerenveen. Ik ben te bereiken via het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Als ik niet aanwezig ben, kunnen buurtbewoners een bericht voor mij achterlaten.

Bel voor spoedgevallen met 112. Spoedgevallen zijn alle heterdaad situaties waarbij de komst van de politie direct nodig is. U ziet bijvoorbeeld dat er vernielingen gepleegd worden, dat er ingebroken wordt in een woning, er een vechtpartij gaande is, dan mag u altijd 112 bellen. Voor niet heterdaad situaties kan u melding doen via het telefoonnummer 0900-8844. Mocht u kennis hebben van criminele activiteiten in uw buurt maar wenst u dit anoniem te melden dan kan dit via het telefoonnummer 0800-7000 Meer informatie over Meld Misdaad Anoniem kan u vinden op www.meldmisdaadanoniem.nl.

Taken wijkagent
De wijkagent is verantwoordelijk voor de totale politiezorg binnen haar wijk. Zij richt zich op de aanpak van sociale problemen, maar ook op zaken als overlast, criminaliteit, milieu en verkeer. In samenwerking met collega’s van de surveillancedienst, recherche, milieu en jeugd werkt de wijkagent voortdurend aan het verbeteren en vergroten van de veiligheid in uw wijk of buurt. De wijkagent onderhoudt contact met externe partners, zoals de gemeente en maatschappelijke organisaties. Met deze organisaties worden problemen besproken en wordt overlegd hoe deze adequaat aangepakt kunnen worden, en door wie. Ook dan is informatie uit de buurt van essentieel belang. De buurt weet namelijk  als geen ander wat het normale beeld in de buurt is en wanneer dit beeld verstoort is. Heeft u vragen, tips of opmerkingen over de veiligheid in uw buurt of wijk, neem dan gerust contact op met uw wijkagent.

Kijk op www.politie.nl
Op www.politie.nl, onder het kopje Mijn buurt, vindt u alle informatie over uw wijk en de wijkagenten die in uw wijk actief zijn.